Festival make-up voor elke huid

Tijdens festivals ben je eerder geneigd om je op een ander soort manier op te maken. De meeste mensen gaan dan voor een wat meer gewaagde make-up look. Veel kleur en glitter is dan ook een kenmerk van het festival make-up. De meeste vrouwen en meisjes kiezen tijdens een festival voor iets anders dan ze gewend zijn. Draag je normaal vaak rustige en neutrale make-up? Dan is het tijdens een festival of een ander feest  leuk om voor iets dat meer opvalt te gaan. Een aantal tips over het combineren van kleur en de juiste tonen voor verschillende huidskleuren lees je hier.

Felle kleuren make-up

Je kunt make-up kopen in verschillende felle kleuren. Niet elke kleur is voor iedere huidskleur en of ondertoon weggelegd. Het is dus belangrijk dat je weet welke kleuren make-up bij jouw soort huid passen. Om make-up blunders te voorkomen zijn hier dus wat tips om je op weg te helpen met felle kleuren make-up.

Make-up voor de extreem lichte huid

Een erg lichte huid heeft vaak een koude ondertoon. Bij koude ondertonen staan lichte kleuren erg mooi. Bij mensen met een heel lichte huid staan vooral zachte kleuren als roze heel goed. Er zijn niet heel veel opvallende kleuren die mooi staan bij deze huidtint, maar goud staat prachtig! Goud? Ja, goud staat bij een super lichte huid heel goed. Je kunt kiezen voor een gouden lipstick, oogschaduw en zelfs voor een goudkleurige mascara.

De getinte huid

Als er een huidtint is die met alles weg komt, dan is dat de getinte huid wel. De getinte huid zit echt in het midden van alles én heeft een warme ondertoon. Door de warme ondertoon passen de meest felle kleuren heel goed. Kleuren als knal rood, oranje en zelfs donkergroen heel goed. Je kunt met een getinte huiskleur niet snel een verkeerde kleur kiezen. De lichtste en de donkerste kleuren passen bij je als je een getinte huid hebt. Let op: het kan nog wel een s voorkomen dat je een koude ondertoon hebt bij je getinte huid. In dat geval zijn kleuren als lichtpaars, bruin en lichtroze heel mooi.

Make-up voor de donkere huid

Bij de donkere huid staat kleur over het algemeen zeer goed, maar zeker niet alle kleuren. Iets dat mensen met een donkere huiskleur absoluut niet moeten doen is felroze lipstick of oogschaduw dragen. Tinten als goud, geel en oranje zijn daarentegen perfect. Hele lichte natuurlijke tinten zijn ook zeker geen aanrader voor deze huidskleur. Donkerblauw en donkerpaars komen bij een donkere huidskleur ook erg mooi uit. Kortom, de meeste donkere doch felle kleuren staan erg goed bij de donkere huid. Met glitter en een heleboel highlighter ben je helemaal klaar voor elk festival.