Kranen, ze lijken zo gewoon en altijd aanwezig. Misschien sta je er niet altijd bij stil omdat het inmiddels zo’n heel gewoon onderdeel in je huis is. Toch kun je met kranen een echte fashionstatement maken. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ook in diverse stijlen. Kranen kunnen echt een blikvanger zijn in je huis. Leuk dus om je eens echt in te verdiepen.

Kranen:  regelmechanisme

Kranen zijn niets anders dan mechanismen waarmee de stroming van vloeistof of gas geregeld kan worden. Je hebt waarschijnlijk meer kranen in huis dan je denkt. Want ook bij de wasmachine, de verwarming en bij het fornuis tref je ze aan. Die kranen hoeven niet perse op te vallen, maar dat is in je keuken en badkamer waarschijnlijk wel anders. Daar wil je dat ze passen bij het interieur. Vroeger had je geen enkele keus. Meestal werd er een standaard, handmengkraan geleverd bij keuken en badkamer. Nu is dat anders. Zelfs dit schijnbaar eenvoudige mechanisme gaat in styling een belangrijke rol spelen.

Kies de stijl die bij je past

We gebruiken met z’n allen per dag wel zo’n 55 liter water. En ja, die komen allemaal uit je kraan of douche. Je staat er dus nogal eens bij. Daarom is het wel leuk als een kraan aangenaam is om naar te kijken. En daar heb je tegenwoordig enorm veel keuzes in. Eigenlijk zijn er altijd wel kranen te vinden die passend zijn bij jouw badkamer in jouw stijl. Strak of juist meer speels, het kan allemaal. Of je hebt een kraan die fungeert als je eigen, kleine waterval waarin je het water ziet stromen naar de wasbak toe. Maar je kunt ook gaan voor lekker retro en weer een gewone, ouderwetse kraan laten monteren. Onderzoek wat past bij jouw interieur en maak een passende keus.

Duurzaam

De stijl van kranen is natuurlijk belangrijk, maar de duurzaamheid ook. Het is beter voor je portemonnee en voor het milieu als je kraan zuinig is met water en lang meegaat. Ook hierin zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. Met duurzaamheid en milieu wordt echt rekening gehouden. Laat je hierover dan ook goed informeren door de verkoper.

Kortom: kranen zijn trendy. Je hebt ruime keuze in stijlen, maar ook zaken als duurzaamheid en milieu spelen een steeds belangrijkere rol bij de fabricage van kranen. Dus kies wat bij jou past en maak je interieur helemaal af.